След дълъг и ожесточен дебат, депутатите решиха България да предостави на Украйна

...
След дълъг и ожесточен дебат, депутатите решиха България да предостави на Украйна
Коментари Харесай

Даваме 100-те БТР на Украйна, реши парламентът

След дълъг и яростен спор, депутатите взеха решение България да предостави на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването й, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Решението беше признато със 148 гласа " за " и 52 " срещу ".  " За " гласоподаваха 63-ма депутати от ГЕРБ-СДС, 50 - от " Продължаваме промяната - Демократична България ", 30 - от Движение за права и свободи, и петима от " ИТН ". " Против " бяха 37 индивида от " Възраждане " и 15 от " Българска социалистическа партия за България ".  

Вносители на предлагането са депутатите Бойко Борисов, Ивайло Мирчев, Делян Пеевски, Десислава Атанасова, Атанас Атанасов, Христо Гаджев, Кирил Петков и Мустафа Карадайъ. В претекстовете се показва, че през последните 25 години поддръжката и съхранението на въпросната техника изисква обилни финансови разноски от бюджета. Също по този начин тази техника мъчно би била използвана в осъществяване на главните задания на Националната работа " Жандармерия ". Поради тези аргументи огромна част от тази техника е оповестена за техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Вносителите увериха, че няма да се понижат бойните качества на армията и че 32 страни са дали военна техника на Украйна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР